A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області

Вправа 7 «Хто може допомогти в захисті твоїх прав?»(10 хв)

Дата: 04.10.2023 15:30
Кількість переглядів: 16

Мета:ознайомити учасників тренінгу з основними міжнародними й українськими комітетами, організаціями та службами, які захищають права дитини, зорієнтувати підлітків, куди й до кого можна звертатись, якщо виникають проблеми порушення прав.

Обладнання:перша група отримує 3-4 примірники тексту ст. 43-45 Конвенції про права дитини. Друга група отримує 3-4 примірники тексту ст. 5 закону України «Про охорону дитинства». Третя група отримує 3-4 примірники тексту ст. 1 закону України «Про органи і служби у справах неповнолітніх», ст. 13 закону України «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю» та ст. 6 закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні». Усі три групи разом із законодавством отримують письмове завдання, в якому необхідно заповнити пропуски.

Хід вправи

Тренер.Ми знаємо, що робити й до кого звертатись, коли заболить голова чи зненацька почнеться напад апендициту. А як бути, коли порушуються права дитини? Напевно, серед нас мало таких, хто жодного разу не ставив собі це запитання. Проте багато дітей не знають, до кого звертатись, і тому не можуть вчасно отримати потрібну їм консультацію та допомогу, отже, залишаються наодинці зі своїми проблемами. А дарма. У кожній місцевості існує ціла мережа організацій, служб, здатних кинути «рятівний круг» тим, хто цього потребує. Інформація, яку ви отримаєте зараз, підкаже, куди й до кого звернутись по допомогу в захисті своїх прав.

Далі кожна група отримує інформацію про міжнародні й українські комітети, організації та служби, які захищають права дитини, та готує листівку-буклет або схему-структуру «Хто тобі допоможе в захисті твоїх прав».

Через 3-4 хв один-два учасники з кожної групи зроблять невелике повідомлення про ці правозахисні органи.

Тренер підбиває підсумки вправи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень